Filmy s Audrey Hepburn jsou znovu v kinech

21. prosinec 2010

Ostravské kino Luna nabízí v tomto týdnu minipřehlídku filmů s americkou herečkou Audrey Hepburn. Jedná se o projekce tří digitálně zrestaurovaných filmů z 50. a 60. let. První z klasických filmů s touto někdejší hollywoodskou hvězdou, Prázdniny v Římě, mohli diváci vidět už včera.

Přepis starých filmů do digitální podoby a zkvalitnění jejich obrazového formátu je jedním ze současných trendů filmové produkce. I komerční premiérová kina, mezi která ostravská Luna patří, tak lákají diváky na klasické tituly.

"Připravili jsme snímky Prázdniny v Římě, Snídaně u Tiffanyho a filmové představení Šaráda," uvádí Monika Urbanová z Kulturního zařízení Ostrava-Jih, pod které kino spadá. "Filmová klasika dneska diváky stále zajímá, a protože distributoři nabízejí tyto snímky v nové digitalizované podobě, tak jsme zvolili tuto žánrovou tematiku."

Logo

Audrey Hepburn v nejlepším rozlišení, na velkém plátně, v digitálně upravených filmových kopiích opravdu táhne. Hned na první snímek v pořadí, černobílé Prázdniny v Římě z roku 1953, dorazilo zhruba osmdesát lidí. Důvod byl v podstatě jediný: Audrey Hepburn.


Ve středu sérii projekcí filmů s Audrey Hepburn zakončí krimikomedie Šaráda. Kino Luna ale nabídne obdobnou minipřehlídku i v lednu. Opět půjde o klasické hollywoodské filmy, opět v digitální kvalitě.

"Od 3. do 5. ledna nás čekají mafiánské filmy. Milovníkům těchto filmů můžeme nabídnout snímky Kmotr, Kmotr 2 nebo titul Neúplatní," doplňuje Monika Urbanová.

autor: Michal Kliment
Spustit audio

Více z pořadu