Izraelská policie zadržela židovské extremisty. Napadali Araby

Izraelská policie dopadla síť židovských extremistů, kteří v Jeruzalémě řadu měsíců přepadali a surově bili Palestince. Píše o tom místní tisk poté, co informaci dovolil zveřejnit izraelský soud. Devět pachatelů ve věku 14 až 19 let už prý přiznalo, že na Araby útočili z rasistických pohnutek. Mezi dopadenými radikály je i čtrnáctiletá dívka, která oběti lákala na odlehlé místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Židovští radikálové pochodují pod ochranou policie arabskou čtvrtí Jeruzaléma

Židovští radikálové pochodují pod ochranou policie arabskou čtvrtí Jeruzaléma | Foto: Břetislav Tureček | Zdroj: Český rozhlas

Mladá Židovka žádala vyhlédnuté Araby o cigarety nebo alkohol, flirtovala s nimi a tak je dostala do parku v centru Jeruzaléma. Tam už na ně útočili tyčemi, kamením i slzným plynem její komplicové. Vždy se ujistili, jestli skutečně bijí Araba.

V parku ale nedávno došlo i k incidentu, kdy Židé surově napadli chilského turistu v domnění, že je to také Palestinec. Událost vyvolala bouři kritiky v Jižní Americe. Ve snaze zmírnit škody pak Izrael pozval do země i bratra napadeného Chilana a zaplatil mu týdenní turistický pobyt.

Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme