Vánoce v Zoo Ostrava

22. prosinec 2010

Ostravská zoologická zahrada bude otevřena po celou dobu vánočních svátků, vždy od 9:00 do 16:00 hod. Pavilony se zavírají o hodinu dříve. Vydrží-li sněhová nadílka, mohou se návštěvníci těšit z neobvyklého pohledu na teplomilná zvířata v zasněžených venkovních výbězích.

Neklesají-li teploty hluboko pod bod mrazu, venčí se třeba levharti cejlonští zhruba od 10. hodiny do asi půl jedné. Dopoledne bývají venku i sloni. Dokonce obě březí slonice Johti a Vishesh, jejichž rizikový porod očekáváme každým měsícem, se sněhu nebojí .

Kromě zvířat chovaných v zoo si mohou návštěvníci užít také pozorování ptáků žijících volně v areálu zoo, kteří hledají něco k snědku u krmítek nebo si pochutnávají na dobrotách rozvěšených po stromech a keřích.

Kdo si bude chtít v době vánočních svátků zasportovat a nemá možnost odjet na hory, může využít zatím ještě stále sjízdnou běžkařskou stopu v areálu naší zoo. Vzhledem k vyšším teplotám ale prosíme, aby se zájemci předem ujistili, že stopa je i nadále vhodná k běžkování.

Levhart cejlonský
autor: Zoo Ostrava
Spustit audio