Hradecká TOP 09 se vrací k jednání o středopravé koalici

TOP 09 v Hradci Králové se vrátí k jednáním o vytvoření středopravé koalice. Pětice stran a hnutí - ODS, Hradecký demokratický klub, Volba pro město, TOP 09 a Doma v Hradci - by měla v zastupitelstvu většinu jednadvaceti hlasů. Předseda hradecké organizace TOP 09 Milan Sommer ale nevyloučil ani možnost vzniku široké koalice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hradec Králové

Hradec Králové | Foto: Milan Baják | Zdroj: Český rozhlas

„Preferujeme pravicovou koalici, ale nadále nevylučujeme možnost, že bychom společně s ODS jednali s Českou stranou sociálně demokratickou. Protože to je ještě poměrně málo mandátů, dohromady bychom se domluvili, koho ještě přizvat," řekl.

Ve volbách vítězná ČSSD by v případě vytvoření pravicové koalice zůstala v opozici. Jednička na kandidátce sociálních demokratů Hana Orgoníková ale věří, že TOP 09 bude vyjednávat i za ČSSD.

„Domnívám se, že TOP 09 je suverénní poltickou stranou a že je dobře, že zahájila jednání. Předpokládám, že bude hájit naše zájmy – myslím tedy ČSSD i Změnu pro Hradec – tak, jak jsme my hájili zájmy TOP 09 a Změny pro Hradec, když jsme zahájili jednání s těmito skupinami,“ uvedla Hana Orgoníková.

Hradec Králové je posledním z velkých měst, kde se dosud politické strany nedokázaly shodnout na novém vedení města. Další jednání zastupitelstva, které by mělo zvolit primátora, jeho náměstky a radu města, se uskuteční 28. prosince.

Ota Nehasil, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme