Pošta je zavalená. Jen o víkendu doručila 130 tisíc zásilek

Česká pošta v těchto dnech doručuje až trojnásobek zásilek oproti normálu. O posledním adventním víkendu pošta doručila téměř 130 tisíc zásilek. Prioritní balíky podané do včerejška by pošta měla doručit do Štědrého dne.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká pošta. Ilustrační foto.

Česká pošta. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

V největší pražské třídírně České pošty v Malešicích teď odbavují každý den asi 170 tisíc zásilek. Během uplynulých dvou týdnů pošta doručovala balíkové zásilky i o víkendu.

Přehrát

00:00 / 00:00

O doručování vánočních zásilek mluvil na Radiožurnálu ředitel odboru komunikace České pošty Ivo Mravinac

V případě nutnosti budou muset pošťáci vyrazit do terénu také na Štědrý den dopoledne. Týká se to ale jenom prioritních zásilek v režimu D+1, které jsou určeny pro fyzické osoby.

„Zítřek je na poště historickým dnem. Nepamatuji si, že by to na poště někdy bylo. Vedení rozhodlo o tom, že prioritní zásilky pro fyzické osoby musejí zítra dorazit. Takže během zítřejšího dopoledne budou naši doručovatelé také pracovat,“ říká ředitel odboru komunikace České pošty Ivo Mravinac a dodává:

„Začala nás využívat i konkurence, která to v pondělí vzdala. Pošta bude mít byznys a dobré je i to, že má konkurence dobré srdce, že chce, aby balíky došly lidem včas.“

Jakub Šídlo, Zbyněk Zykmund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme