V Praze jsou k vidění betlémy z peří, těsta nebo mramoru

V Praze začíná výstava netradičních Betlémů. Na Gymnáziu Jana Keplera v Praze 6 se dnes otevírá výstava českých a zahraničních betlémů, které jsou například z čokolády, vosku, sádry nebo keramiky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Propracovaný betlém z dílny pana Džakomána

Propracovaný betlém z dílny pana Džakomána | Foto: Břetislav Tureček | Zdroj: Český rozhlas

„Zajímavostí je třeba betlém z alabastru, který je ještě osvětlen žárovkou. Pak tady máme betlém z rybích šupin nebo z křídel motýlů. Pak je tu i Madona z motýlích křídel. Jsou tady betlémy z ebenového dřeva. To je dřevo, které se těžko opracovává, protože je hodně tvrdé,“ upozorňuje na některé zajímavé betlémy autorka výstavy Marie Dočekalová.

Některé betlémy jsou navíc z exotických zemí. „Pak tady máme betlémy z různých států, z Bolívie, z Hondurasu, z Pákistánu, z Izraele a z okolních států jako je Rakousko a Německo,“ dodává Dočekalová.

V rámci výstavy je uspořádána také charitativní sbírka pro občanské sdružení Cesta domů. Výstava betlémů potrvá na Gymnáziu Jana Keplera v Praze až do 1. ledna.

Zbyněk Zykmund, Lenka Rafaelová, Anna Königsmarková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme