Štědrovečerní menu podle Maurera: krůta s kaštanovou nádivkou

Nadívanou krůtu bude prý mít 24. prosince večer na stole uznávaný gastronomický odborník Pavel Maurer. Rádiu Česko prozradil, že i když se u mnoha Čechů objevuje touha experimentovat s jídlem i o Vánocích, většina stejně zůstane u kapra nebo řízku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vánoční kapr

Vánoční kapr | Foto: Fotobanka stock.xchng

„Jsme národ tradicionalistů,“ myslí si Maurer. Vedle klasiky se ale prý začínají na štědrovečerním stole objevovat i jiné pokrmy, třeba losos nebo tuňák.

Stejně tak i restaurace se podle Maurera, který je tím mužem stojícím za Grand Restaurant výběrem - obdobou francouzského gastronomického průvodce Michelin, o Vánocích nelení a nabízejí alternativy z domácí i zahraniční kuchyně.

Přehrát

00:00 / 00:00

O vánoční gastronomii mluvil na Rádiu Česko Pavel Maurer

„Jednou z tradic restaurací může být nabídka šneků právě o Vánocích, což by se mohlo zdát jako francouzský zvyk, ale není tomu tak, patří to do tradiční české gastronomické nabídky,“ upozornil.

Trendem doby je údajně to, že lidé rádi zkoušejí mnoho jídel po malých porcích a v některých kreativnějších restauracích je možné se na takovém menu domluvit, doporučil Maurer zajímavý o vánočním čase vhodný zážitek.

A jak se podle Maurera poprat se zvykem se před štědrým večerem postít? „Doporučuju během dne bezmasý pokrm, cukroví, kubu a večer pak řízek nebo rybu,“ uzavřel.

Martina Mašková, Michal Šenk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme