Jednání o primátoru Hradce Králové opět přerušili

Hradec Králové stále nemá nového primátora, jednání o většinové koalici budou pokračovat po Vánocích. Vyjednavači pěti středopravých stran se dnes sešli kvůli personálním otázkám.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hradec Králové

Hradec Králové | Foto: Petr Veber | Zdroj: Český rozhlas

Kandidátem na primátora rodící se koalice je Zdeněk Fink z Hradeckého demokratického klubu, potvrdil Jan Michálek z ODS.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jan Michálek z ODS o jednáních o výběru primátora

„Mluvili jsme spolu asi hodinu a v současné době je jednání přerušené, protože TOP 09 si ještě potřebuje projednat určité otázky ve své straně. Pokud dojde k podepsání koaliční dohodě, tak se to dozvíte. A pokud nedojde, tak věřím, že se dozvíte o tom, jaká nabídka byla,“ řekl Českému rozhlasu Jan Michálek.

Ve volbách vítězná ČSSD by v případě vytvoření pravicové koalice zůstala v opozici. Jednička na kandidátce sociálních demokratů Hana Orgoníková ale věří, že TOP 09 bude vyjednávat i za ČSSD.

„Domnívám se, že TOP 09 je suverénní poltickou stranou a že je dobře, že zahájila jednání. Předpokládám, že bude hájit naše zájmy – myslím tedy ČSSD i Změnu pro Hradec – tak, jak jsme my hájili zájmy TOP 09 a Změny pro Hradec, když jsme zahájili jednání s těmito skupinami,“ uvedla Hana Orgoníková.

Hradec Králové je posledním z velkých měst, kde se dosud politické strany nedokázaly shodnout na novém vedení města. Další jednání zastupitelstva, které by mělo zvolit primátora, jeho náměstky a radu města, se uskuteční 28. prosince.

Milan Kopp, Ota Nehasil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme