Sníh a náledí znovu komplikují dopravu v Evropě

Západ Evropy znovu trápí rozmary počasí. Náledí způsobilo především na severu Německa řadu dopravních nehod. Na několik hodin se zcela zastavil provoz na dálnici mezi Berlínem a Hamburkem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kvůli přívalům sněhu kolabovala doprava v Německu

Kvůli přívalům sněhu kolabovala doprava v Německu | Foto: Klára Stejskalová

Problémy měli i řidiči na jedné z nejvytíženějších dálnic A2 mezi Hannoverem a Magdeburkem. Mrznoucí déšť byl hlášen z celého Braniborska. Německý automobilový klub vyzval řidiče, aby raději nechali svá auta doma.

Přehrát

00:00 / 00:00

Z Berlína se přihlásila zpravodajka Klára Stejskalová

Velká zpoždění nabírají v Německu i vlaky. Večer má navíc znovu začít mrznout a očekávají se další sněhové přeháňky. Hlavně na severu země by mohlo napadat až 20 centimetrů nového sněhu.

Silničáři se navíc potýkají s nedostatkem soli. Dramaticky také stoupla její cena. Zatímco běžně stojí tuna kolem 70 eur, nyní si některé společnosti účtují až čtyřnásobně víc.

Ve Francii uvízly v hustému sněžení tisíce aut na dálnici A13 západně od Paříže. Cestu jim zatarasily havarované kamiony. Problémy měla znovu i pařížská letiště.

V Belgii úřady ráno zakázaly kvůli špatnému počasí vjezd kamionů na dálnice a rychlostní silnice. Řada vedlejších silnic ale byla kvůli sněhu a náledí téměř neprůjezdná.

Igor Maňour, Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme