Dřevaři a ekologové chtějí prověřit činnost Pavla Drobila v Lesích ČR

Zástupci dřevařů a majitelů lesů společně s ekologickým hnutím Duha vyzývají k prověření působení bývalého ministra životního prostředí Pavla Drobila v čele dozorčí rady Lesů České republiky a taky vliv jeho poradce Martina Knetiga. Koncepce, kdy vybrané firmy nejen těží, ale dřevo taky prodávají, prý poškozuje stát a zvýhodňuje některé velké společnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lesní porosty

Lesní porosty | Foto: Hana Staňková

Dřevaři upozorňují taky na část nahraného rozhovoru s bývalým ředitelem Státního fondu životního prostředí Liborem Michálkem, kdy Drobilův někdejší spolupracovník Knetig prohlásil: „Co jsem zažil v Lesích vedle Pavla, kde fakt, ale opravdu, to byly krádeže za bílýho dne.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Diskuse o problémech v lesním hospodářství v Ozvěnách dne Radiožurnálu.mp3

„My tu výzvu směřujeme představitelům vlády a poslancům, zejména těm, kteří jsou členy zemědělského výboru a podvýboru pro lesní hospodářství,“ řekl Zdeněk Valný z Asociace českých a moravských zpracovatelů dřeva.

Doplnil, že se naplnily jejich nejčernější představy pokud jde o veřejné zakázky, zejména na dodávky služeb a prodej dříví.

Tiskový mluvčí Lesů České republiky Zbyněk Boublík to odmítl s poukazem na to, že Lesy ČR otevřeně komunikují se všemi subjekty v oboru. Vyloučil i krádeže dřeva v lesích po skácení stromů, a to kvůli propracovaným kontrolním mechanismům.

„Snahou podniku je omezit krádeže dřeva na absolutní minimum,“ řekl Zbyněk Boublík.

Veronika Sedláčková, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme