Pražský primátor tradičně rozdával rybí polévku

Vánoční trhy na Staroměstském náměstí v Praze zpestřila na Štědrý den tradiční primátorská tradice. Nový primátor Bohuslav Svoboda tu stejně jako jeho předchůdci rozdával lidem rybí polévku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražský primátor Bohuslav Svoboda rozdával na Staroměstském náměstí vánoční polévku

Pražský primátor Bohuslav Svoboda rozdával na Staroměstském náměstí vánoční polévku | Zdroj: ČTK

Navzdory deštivému počasí mu prý sváteční služba u stánku nevadila. „Já jsem celý život zvyklý na Štědrý den pracovat, protože jsem lékař a sloužit na Štědrý den nebylo nic mimořádného,“ řekl nový primátor.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Staroměstské náměstí v Praze se vypravila i reportérka Lucie Husárová

Zájem o polévku byl velký, zájemci čekali v dlouhé frontě. Bohuslav Svoboda rozdal se svými spolupracovníky celkem dva tisíce porcí.

„Rybí polévka a Štědrý den patří k sobě. V naší rodině bylo zvykem, že se polévka vždy vařila a muži potom směli obírat hlavy. Pro mě je tak vůně této polévky spojená s mládím a dětstvím,“ prozradil na sebe Svoboda.

Igor Maňour, Lucie Husárová 1 Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme