Sebevražedný útočník zavraždil v Pákistánu desítky lidí

Nejméně 42 lidí zahynulo v důsledku teroristického útoku v severozápadním Pákistánu. Desítky dalších lidí jsou v nemocnicích, často s kritickým zraněním, a tak počet obětí může ještě růst. Informují o tom pákistánská média.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rebelové zabili na severozápadě Pákistánu 40 lidí

Rebelové zabili na severozápadě Pákistánu 40 lidí | Foto: AFP

Ke krvavému incidentu došlo na paštúnském kmenovém území Bádžaur. Pákistánská vláda podporované Američany tam už třetí rok bojuje proti místním i zahraničním povstalcům a teroristům.

Sebevražedný útočník se odpálil u vchodu do objektu, kde zahraniční organizace rozdělují potravinovou pomoc místním obyvatelům. Mezi mrtvými jsou i ženy a děti.

Kmenové území Bádžaur bylo dlouho útočištěm ozbrojenců, které v roce 2001 vytlačila americké invaze z přilehlého Afghánistánu. Rebelové a teroristé, kteří mají vazby na al-Káidu, dlouho využívali pohostinnosti místních kmenových náčelníků. Později se ale řada paštúnských vůdců militantním islamistům vzepřela a začala proti nim spolupracovat s vládou.

Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme