Sněhová bouře ochromila dopravu na severovýchodě USA

Severovýchod Spojených států zasáhla silná sněhová bouře. Už šest amerických států kvůli ní vyhlásilo pohotovost. Místy napadlo za několik hodin přes sedmdesát centimetrů sněhu. Nejhůř je postižený New York a předměstí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Největší potíže v dopravě jsou nyní v USA na letištích.jpg

Největší potíže v dopravě jsou nyní v USA na letištích.jpg | Zdroj: ČTK

Největší potíže mají na letištích. Aerolinky už zrušily tisíce letů z mezinárodních letišť od Bostonu přes New York a Filadelfii po Washington. Komplikace hlásí především ze tří newyorských letišť. Lety se ale mají obnovit odpoledne místního času.

Zpoždění a rušení letů zaznamenali i cestující letecké společnosti Delta Air, která létá na lince Praha – New York. Jak Radiožurnálu potvrdilo pražské ruzyňské letiště, lety Delta Air budou mít i několikahodinové zpoždění.

Kvůli sněhové bouři a zrušeným letům nedoručila česká pošta do severní Ameriky přes 200 balíků a čtyři tuny dopisů. Zásilky ze Spojených států nedorazily ani adresátům v České republice. Podle pošty se jich adresáti dočkají až po svátcích.

Zpožděné a zastavené vlaky

V okolí New Yorku jsou zpožděné nebo se zastavily vlaky v celé metropolitní oblasti. Místy poškodila vánice provázená silným větrem elektrické vedení, a proto nešel proud.

Dnes ráno vůbec nejezdily vlaky na Long Island Railway ani do New Jersey, což je podobné, jakoby přestaly jezdit vlaky z Prahy do Kolína a zároveň na Ústí nad Labem, nebo z Brna na Blansko a Tišnov a zároveň na Bratislavu.

Znamená to velké problémy. Na druhou stranu, ten, kdo cestovat nemusí, se může těšit z krásné sněhové nadílky. V Centrálním parku v New Yorku dnes ráno naměřili přes půl metru sněhu, což se jen tak nevidí. A sněžit nepřestává.

New York ovšem podle starosty Michaela Bloomberga boj s živlem zatím zvládá. Správa silnic má v ulicích 365 solicích vozů a 1700 pluhů.

Z bílých Vánoc se po 128 letech může těšit také třeba Atlanta v Georgii na jihu země.

Vít Pohanka, Kateřina Procházková, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme