Do Česka se vrátí silné mrazy

V Česku opět udeří silné mrazy. Výstraha, kterou vydal hydrometeorologický ústav, platí od noci z úterý na středu až do čtvrtečního rána.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

teploměr ukazuje - 13,5 stupně

teploměr ukazuje - 13,5 stupně | Foto: Marián Vojtek

„Teploty ve středu a ve čtvrtek v noci k ránu klesnou, kvůli slabému větru, malé oblačnosti a sněhové pokrývce, na většině míst pod minus deset stupňů, výjimečně při celonočním vyjasnění pod minus dvacet stupňů Celsia,“ řekl Radiožurnálu Marián Sandev z Českého hydrometeorologického ústavu a dodal:

„Při silných mrazech doporučujeme chránit se přiměřeně teplým oblečením, čili ve více vrstvách, teplou obuví, rukavicemi a pokrývkou hlavy.“

V Praze si letošní mrazivé počasí vyžádalo zřejmě už sedmnáctou oběť. Dopoledne našli mrtvého muže u stanice metra Zličín. Pravděpodobně zemřel na podchlazení.

Tolik obětí jako letos zaznamenali lékaři v minulé sezoně až ke konci zimy. Kromě toho záchranáři ošetřují také víc podchlazených. Letos jich bylo už několik desítek.

Jakub Šídlo, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme