Lidé si mohou o svátcích zlepšit formu tradičními běhy

Takhle už to dál nejde, musím na sobě pořádně zapracovat! Takovéto zaklínadlo občas používají nejen vrcholoví sportovci, ale také obyčejní smrtelníci, kteří vnímají pravidelný pohyb jako poukázku na lepší fyzickou i duševní kondici. A dost možná, že zrovna teď, v posledních dnech roku, můžeme slýchat výše uvedená slova častěji než kdy jindy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

kondiční běžci

kondiční běžci | Foto: www. behej.com

Názory na ušlechtilá novoroční předsevzetí bývají různé. Někdo si na ně potrpí, někdo se ji vyhýbá obloukem. Ale viděno očima tělovýchovných misionářů - každá záminka k úvahám o zdravějším životním stylu určitě přichází vhod.

Například i pro toho z nás, kdo občas marně stíhá odjíždějící autobus nebo tramvaj a v potu tváře připouští, že by asi měl zapracovat na svojí běžecké formě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Aleš Procházka o tradičních bězích pořádaných Sdružením organizátorů běžeckých závodů

V takovém případě si můžete v roli účastníků veřejně přístupných akcí najít i jiné soupeře a parťáky. Jak ubezpečuje tajemník Sdružení organizátorů běžeckých závodů Ivo Domanský, povede se vám to při troše dobré vůle velice rychle.

„Běhy pro veřejnost jsou po celý rok od Nového roku po Silvestra. A když jsme u toho Silvestra, tak poslední den v roce se u nás koná nejvíce závodů. Je jich v naší termínovce kolem třiceti, ale určitě v ní nejsou všechny.“

Možná vás teď napadne: Jsou silvestrovské běhy určené veřejnosti českou specialitou, a nebo mají svoje příznivce i jinde po Evropě?

„Nevím, jak je to v jiných evropských zemích, ale silvestrovské běhy jsou určitě ve dvou sousedních, to jest na Slovensku a v Německu,“ říká tajemník Sdružení organizátorů běžeckých závodů Ivo Domanský.

A hned také může poradit každému, kdo se nespokojí se silvestrovským proběhnutím a dostane chuť vyladit formu na další veřejně přístupné akce.

„Tím úplně nejběžnějším způsobem, jak se dostat na některý závod a vědět kde a kdy se konají, je mít u sebe termínovku, která je v papírové formě a dnes už i také na internetu na stránkách Sdružení organizátorů běžeckých závodů a tj. www.beh.cz.“

Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme