Hradečtí zastupitelé se opět pokusí zvolit vedení města

Hradec Králové by dnes mohl mít nové vedení města. Odpoledne se totiž sejdou zastupitelé k přerušenému ustavujícímu jednání. Vše ale bude záležet na výsledku dopolední schůzky vyjednavačů pěti středopravých stran.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hradec Králové

Hradec Králové | Foto: Milan Baják | Zdroj: Český rozhlas

V pondělí večer se vyjednavači dokázali shodnout jen na jméně primátora - tím by měl být Zdeněk Fink z Hradeckého demokratického klubu.

Hlavní problémy jsou dva. Prvním je poměrné zastoupení stran v radě města. TOP 09 požaduje tři křesla v radě z celkových jedenácti, její čtyři hlasy ale nejsou ani pětinou ze všech koaličních.

Druhou neznámou jsou jména lidí, kteří mají obsadit další důležité posty. Podle vyjednavačů z TOP 09 by se v radě města mělo objevit minimálně šest nových tváří a s tím by mohly mít zbylé strany problém.

Hradec Králové ale po volbách ještě nebyl ke konečné dohodě tak blízko jako teď. Také proto může dopolední schůzka přinést některé ústupky.

Martin Hromádka, Ota Nehasil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme