Meteorologové varují před mrazy. Může být až 20 pod nulou

V Česku znovu uhodí silné mrazy. Výstraha hydrometeorologického ústavu platí od dnešní noci na středu až do čtvrtečního rána. Nový sníh dnes komplikoval dopravu na Liberecku a ve středních Čechách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

námraza na listech břečťanu

námraza na listech břečťanu | Foto: Marián Vojtek

Český hydrometeorologický ústav vydal výstražnou informaci na silný mráz. „Teploty v noci poklesnou na minus 9 až minus 13 stupňů, ojediněle až na minus 20 stupňů Celsia,“ říká meteorolog Marián Sandev.

Nový sníh komplikuje dopravu

Nový sníh dnes v Česku znovu komplikoval dopravu. Problémy měly především vlaky. Ve středních Čechách nejezdily mezi Rakovníkem a Kralovicemi u Rakovníka. Nyní je úsek znovu v provozu.

Silné sněžení zastavilo provoz některých tratí také v Libereckém kraji. Situaci tam komplikuje silný vítr a nehoda na železničním přejezdu.

Nehoda vlaku s nákladním automobilem | Foto: Lukáš Beneš

Na Liberecku napadlo 20 cm nového sněhu. Vlaky nejezdí mezi Kořenovem a Harrachovem, kde sněžnému pluhu komplikuje práci silný vítr.

Vlaková doprava je také zastavena mezi Libercem a Mníškem, Frýdlantem a Jindřichovicemi pod Smrkem. Na trať se nemůže dostat pluh kvůli vykolejenému vlaku u Stráže nad Nisou. Do něho dnes narazil nákladní automobil. Při nehodě se zranili tři lidé. Provoz na trati by mohl být obnoven po půlnoci.

Ivana Bernáthová, Radek Pavlovič, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme