Jednu z kauz Radovana Krejčíře bude opět řešit soud

Údajné tunelování společnosti Technology Leasing je důvodem, proč Městský soud v Praze bude znovu řešit jednu z kauz uprchlého miliardáře Radovana Krejčíře. Žalobce ho viní z toho, že spolu s dalšími čtyřmi muži měli vyvádět finance, které firmě Technology Leasing poskytla Česká spořitelna. Škoda má být víc než 150 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radovan Krejčíř

Radovan Krejčíř | Foto: www.rkrejcir.com

V téměř osm let starém případu měl být podle žaloby hlavou zločinného spolčení právě Radovan Krejčíř. Se svými komplici se údajně dopustil úvěrového podvodu.

Soud ale žalobci případ několikrát vrátil k došetření s tím, že není jasné, jakého trestného činu konkrétně se Radovan Krejčíř a jeho komplici měli dopustit. Podle soudu totiž důkazy svědčí spíš o zpronevěře nebo poškozování věřitele, neboť obžalovaní v době uzavírání úvěrových smluv ve společnosti nebyli.

Líčení v tomto případu už má soud naplánované i na konec ledna.

Václava Marešová, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme