Osud výstavy Kaplického děl v Lednici je nejistý

Dnes naposledy by v jízdárně lednického zámku měl být k vidění proslulý blob i řada dalších architektonických a designových návrhů architekta Jana Kaplického. Společnost Český fortel totiž stále nemá v ruce odpověď současného držitele prostor na svoji žádost o prodloužení výstavy jeho celoživotní tvorby. Rekonstrukce části zámeckých prostor za půl miliardy korun má přitom zpoždění a začne zřejmě až na podzim příštího roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kaplický

Jan Kaplický | Foto: Tomáš Vodňanský | Zdroj: Český rozhlas

Přestože při pražské premiéře vidělo výstavu asi 40 tisíc lidí, po jejím přestěhování do Lednice si tam během necelých tří měsíců našly cestu další skoro čtyři tisícovky návštěvníků.

Přehrát

00:00 / 00:00

O osud výstavy děl Jana Kaplického v Lednici se zajímal redaktor Ivan Holas

„Jezdili ji navštěvovat děti ze základních a středních škol i studenti z vysokých škol, jezdily na ni zájezdy ze širokého okolí, spousta lidí, která ji nestihla navštívit v pražské galerii Dox,“ říká organizátorka výstavy Michaela Cibulková.

Smlouva se sdružením Multifunkční centrum, jehož členem je i Jihomoravský kraj, vyprší 31. prosince, dva dny byly plánovány na balení exponátů. Protože ale do včerejška na žádost o prodloužení nepřišla žádná odpověď, zůstane zatím vše na místě.

„Jsem toho názoru, že bych to měla udělat stejně jako ostatní nájemníci, kteří v těch prostorách jsou a mají tam expozice. Počkám, než dostanu nějaké další vyjádření,“ dodala Cibulková.

Kdyby dnes přišla zamítavá reakce, je organizátorka rozhodnuta nechat výstavu otevřenou až do Silvestra. Pokud se Multifunkční centrum nevyjádří, bude pokračovat i v příštím roce.

Ivan Holas, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme