Petardy a alkohol zřejmě znovu zaměstnají záchranáře i hasiče

Asi nejméně se na příchod nového roku těší hasiči a zdravotníci. Silvestrovské oslavy pro ně každoročně znamenají zvýšený počet výjezdů - zvláště v prvních hodinách po půlnoci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

záchranáři

záchranáři | Foto: Jan Rosenauer

A nejsou to jen zásahy u požárů, dodává ředitel pražských hasičů Dalibor Gosman:

Přehrát

00:00 / 00:00

Ředitel pražských hasičů Dalibor Gosman:

„Jsou to i takzvané technické zásahy a záchrany osob, protože někteří naši spoluobčané pod vlivem alkoholu dělají neuvěřitelné věci. To znamená, že ztrácejí zábrany a šplhají do výšek a pak se bojí vrátit se dolů a podobně. Dělají různá alotria, která končí tím, že potřebují naši pomoc, nebo pomoc záchranné služby,“ poznamenal Gosman.

Podomácku vyrobená pyrotechnika je hrozbou

Na příchod nového roku se mnozí lidé důkladně připravují. Někteří neváhají za různou zábavní pyrotechniku utratit i tisíce korun. Pokud je pak veškerý arzenál i správně a bezpečně odpálen, je vše v pořádku.

Největší nebezpečí hrozí od doma vyráběných petard a raket, varuje dlouholetý šéf policejních pyrotechniků Milan Kollár.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šéf policejních pyrotechniků Milan Kollár

„Pokud by se někdo pokoušel podomácku vyrábět některé ty rakety, dělbuchy, tak vždy hrozí nebezpečí svévolného vznícení, případně takového použitím které by mohlo vést ke zranění případně těžkým následkům výbuchu. Standardně vyráběné a prodávané výrobky jsou vždy jistější, než podomácku vyráběné," upozornil Kollár

Milan Kopp, Ladislav Holomčík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme