V australském Sydney se bude Silvestr slavit u slavné opery

Australská metropole Sydney se chystá přivítat rok 2011 tradičně velkolepým ohňostrojem. Novoroční oslavy jsou v plném proudu. Půlnoční spektakulární podívanou se v zálivu v Sydney chystá sledovat půl druhého milionu lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Opera v Sydney

Opera v Sydney | Foto: Corel GALLERY

Slunečného Silvestra uprostřed australského léta tráví statisíce obyvatel Sydney i turistů přímo v zálivu, jehož panorama se slavnou budovou opery a impozantním mostem se o půlnoci stane půvabnou kulisou tradičního ohňostroje.

Pořadatelé letos opět slibují překonat očekávání i nejnáruživějších fanoušků pyrotechniky. Než ale oblohu o půlnoci zahltí na sto tisíc slibovaných světelných efektů, je pro čekající připraven bohatý program. Ten zahrnuje nejen tradiční aboriginský kouřový obřad na hladině zálivu, ale také přivítání v patnácti jazycích promítané na pilíře mostu v průběhu večera.

Pavla Hůlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme