V Černošicích hrozí povodeň. Ledové kry zatarasily řeku

V Černošcích u Prahy hrozí povodeň. Ledové kry na tamním jezu zatarasily tok řeky Berounky. Její hladina stoupla za uplynulých 24 hodin asi o metr a půl. Vodohospodáři tam kvůli tomu dokonce museli vyhlásit druhý povodňový stupeň – pohotovost. Za poslední hodinu ovšem hladina klesla přibližně o dvacet centimetrů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Berounka 

Berounka  | Foto: Jana Káninská

Vedení města připravuje někteér obyvatele na evakuaci. Případná evakuace by se měla týkat asi padesáti domů. V této oblasti jsou ale i chaty, a tak přesné číslo, kolik lidí by bylo v případě vylití řeky potřeba přemístit, není jasné.

Chaty a domky, kde by mohlo dojít k problémům, teď obcházejí strážníci městské policie a dobrovolní hasiči a informují zdejší obyvatele o situaci na řece. Zároveň žádají, aby z ulic uklidili své vozy, aby při případných problémech zaparkované vozy nekomplikovaly evakuaci.

V Černošicích už zasedal povodňový krizový štáb, který rozhodl, že náhradním místem, kde by evakuovaní lidé přenocovali, by byla tělocvična zdejší školy.

Pavel Pavlas, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme