Nezaměstnanost v Británii pravděpodobně stoupne na 9 procent

Rok 2011 přinese Britům v důsledku úsporných opatření vyšší ceny a daně. Například jízdné na železnicích stoupne v některých případech až o 46 procent. Také nezaměstnanost podle prognózy Britského institutu pro personál a rozvoj stoupne, a to na devět procent.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Londýnský parlament

Londýnský parlament | Foto: Corel GALLERY

V prosinci bylo v Británii podle nejnovějších údajů dva a tři čtvrtě milionu nezaměstnaných. Britský institut pro personál a rozvoj (anglická zkratka CIPD) ve své prognóze uvádí, že nezaměstnanost letos stoupne na 2,7 milionu osob, neboli devět procent obyvatelstva v pracovním věku.

Institut ve své prognóze také předpovídá pravděpodobnost nepokojů v ulicích v důsledku úsporných opatření koaliční vlády konzervativců a liberálních demokratů.

Hlavní ekonomický poradce Institutu, pan John Philpott, v rozhovoru pro BBC řekl, že většina pracujících pocítí silné tlaky na svou životní úroveň - příjmy mírně stoupnou, ale zároveň budou zvýšeny daně a ceny mnoha nezbytných produktů a služeb.

Milan Kocourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme