České hokejisty na MS ‘20‘ čeká boj o záchranu

Čeští hokejisté do dvaceti let nezvládli přímý souboj o postup do čtvrtfinále světového šampionátu. Rusku podlehli 3:8 a čeká je stejně jako loni pouze skupina o udržení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trénink české národní hokejové reprezentace

Trénink české národní hokejové reprezentace | Foto: Tomáš Adamec

Velké zklamání zažil podle svých slov brankář Marek Mazanec. Spoluhráči ho několikrát nechali na pospas kombinacím mladých ruských hokejistů a plzeňský gólman nedokázal všechny útoky odrazit. V brance ho nechali trenéři až do šestého gólu:

„Nechali mě tam dost dlouho vytrápit, mohli mě vystřídat dřív, ale nevystřídali, tak chytám dál. Byli jsme pořád krok za nimi. Tři minuty jsme byli sice lepší, dali jsme jednoho góla, ale pak nic – ani dopředu ani dozadu. Dali jsme jim přesilovku, dostali jsme hned zase gól a pak jsme se zase vezli,“ dodal Mazanec.

Asistent trenéra Jiří Fischer našel jednoduché vysvětlení porážky: „Prostě nás přehráli. Měli jsme výborný začátek, jako víceméně každý zápas tady, vzápětí ale následuje faul pak oslabení a dostáváme gól. Pořád se to opakuje. Děláme pořád stejné chyby a teď se v těch zápasech, které budeme hrát, budeme muset vyvarovat,“ řekl Fischer.

Do skupiny o udržení si Češi přináší tři body za vítězství nad Norskem, dále se utkají s Německem a Slovenskem. První zápas čeká svěřence trenéra Miroslava Přerosta v pondělí v 1:30 SEČ, druhý o dva dny pozděj.

Katarína Brezovská, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme