České hokejisty sráží na MS "20" stále stejné chyby

České hokejové juniory čeká na mistrovství světa hráčů do 20-ti let boj o záchranu. V rozhodujícím duelu ve skupině totiž prohráli s Ruskem vysoko 3:8.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trénink české národní hokejové reprezentace

Trénink české národní hokejové reprezentace | Foto: Tomáš Adamec

Češi propásli poslední možnost, jak proklouznout do vyřazovacích bojů. Naděje prakticky trvala pouhé dvě minuty . To se svěřenci Miroslava Přerosta dostali, stejně jako v utkání s Kanadou a Švédskem, do vedení. Jenže scénář z předchozích zápasů se opakoval i v duelu s Ruskem.

„Měli jsme výborný začátek, tak jako víceméně každý zápas tady. Vzápětí ale následuje faul, oslabení a dostáváme gól. Takový scénář už jsme tady několikrát viděli. Bohužel! Pořád se to opakuje, děláme pořád stejné chyby. Mluvili jsme o taktických věcech, co budou Rusové přesně dělat. Bohužel z těch věcí, o kterých jsme mluvili, jsme dostali góly,“ konstatoval smutně po utkání asistent trenéra Jiří Fischer.

Přehrát

00:00 / 00:00

České hokejisty sráží na MS "20" stále stejné chyby

Hráči se znovu nechali zbytečně vylučovat a třikrát inkasovali v oslabení. Obranná hra jakoby neměla v jejich podání žádná pravidla a nacvičené a zažité situace.

„Říkáme si to dokola – bacha na křížné přihrávky, bacha na dva na jednoho, dávají si to do prázdné. Všichni to víme, říkáme si to! A pak ten gól dostaneme do prázdné, dostaneme z dorážky. A všichni tam na sebe koukáme, kdo za to mohl. Prostě jsme všude o krok za nimi,“ zlobil se brankář Marek Mazanec.

Jeho slova se dají použít prakticky na každý zápas, který čeští junioři na světovém šampionátu zatím odehráli. Povinnou výhru 2:0 nad Norskem nevyjímaje. Už před šampionátem mnoho odborníků odsoudilo český tým do role outsiderů, ale výsledky 1:7 s Kanadou, 3:6 se Švédskem a 3:8 s Ruskem nečekal asi nikdo

„Výsledky ve skupině jsme čekali mnohem pozitivnější. Dostat jednadvacet gólů za poslední tři zápasy, to jsem osobně nikdy nezažil. Takže máme co zlepšovat,“ prohlásil Jiří Fischer.

Český celek se bude moci zlepšit v bojích o udržení, ale ani tam to rozhodně jednoduché nebude. „Myslím, že ta skupina bude těžší než loni. Ať už kvůli soupeřům nebo psychickému tlaku,“ předpovídá obránce Jakub Jeřábek.

Zatím bylo nejhorším umístěním české dvacítky na šampionátu loňské sedmé místo. To se ale po tomto mistrovství s největší pravděpodobností ještě zhorší a to za předpokladu, že budou čeští junioři v duelech s Německem a Slovenskem plnit taktické pokyny svých trenérů znovu pouze v úvodních třech minutách jednotlivých zápasů.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme