Hokejový zápas pod širým nebem v Česku je tady! Pardubice vyzvou Brno

Program 36. kola hokejové Tipsport extraligy zahájí netradiční souboj tradičních soupeřů. Eaton Pardubice a Kometa Brno nastoupí půlhodiny po polední k zápasu pod širým nebem na plochodrážním stadionu ve Svítkově.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zahajovací hokejové utkání USA-Německo

Zahajovací hokejové utkání USA-Německo | Foto: Pavel Petr

Poprvé v historii Tipsport extraligy se bude hrát utkání pod širým nebem. Organizátoři věří, že překonají divácký rekord naší nejvyšší soutěže. Ten zatím čítá 18 500 fanoušků. Stadion Zlaté přilby pojme pětadvacet tisíc hokejových fandů.

„Myslím, že nejenom pro hráče, ale pro všechny lidi kolem i pro fanoušky je to svátek hokeje! Jsem strašně rád, že neuvěřitelnou shodou náhod, jak je ten hokejový život nevyzpytatelný, že můžu být u toho, že to zažiji. Třeba už se to nemusí nikdy opakovat. Všichni se těšíme a modlíme se v duchu, aby hlavně vyšlo počasí!“ svěřil se pardubický asistent Pavel Hynek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejový zápas pod širým nebem v Česku je tady! Pardubice vyzvou Brno

První den nového roku si oba celky led ve Svítkově vyzkoušely, stejně tak se seznámily se zázemím pro netradiční boj o extraligové body. A dopoledne před zápasem? „Bez rozbruslení se ráno sejdeme v Aréně, tam bude porada, kluci se obléknou a pojedeme autobusem na zápas. Tam bude už to klasické rozbruslení před zápasem a samotné utkání,“ uvedl Pavel Hynek.

To brněnský kouč Vladimír Jeřábek si v souvislosti s utkáním ve Svítkově vybavil okamžiky ze své hráčské kariéry. „Já jsem hrál sezónu v Cortině, v roce 1994/1995, a tam se hraje na otevřeném olympijském stadionu. Takže jsem hrál celou sezonu na otevřeném.“

Pochopitelně zápas Tipsport extraligy představuje ale přeci jen odlišnou záležitost. „Tady je to jiné, tam se zápasy hrály v devět večer. Takže to bylo normálně při osvětlení. Tady to bude při denním světle. V tom si myslím bude největší rozdíl, v tom denním světle, v tom kdyby náhodou svítilo sluníčko a foukal vítr,“ řekl Vladimír Jeřábek.

Šestatřicáté kolo nabídne ovšem také další zápasy. Liberec hraje s Třincem, Slavia s Kladnem, Karlovy Vary s Litvínovem, Vítkovice se Zlínem, Plzeň s Mladou Boleslaví a České Budějovice se Spartou.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme