Záplavy na severovýchodě Austrálie si vyžádaly další oběť

Na dvě stě tisíc lidí se na severovýchodě Austrálie potýká s následky rozsáhlých povodní. Kalamita si vyžádala už i lidské životy. Více než týden po začátku záplav voda nadále stoupá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záplavy na severovýchodě Austrálie ohrožují lidi i zvířata

Záplavy na severovýchodě Austrálie ohrožují lidi i zvířata | Zdroj: ČTK

Povodně na severovýchodě Austrálie zaplavily území o rozloze více než desetinásobku České republiky. Kalamita postihla asi dvacítku měst. Zatímco srážky podle meteorologů pomalu ustávají, kulminace hladiny rozvodněných vod se na mnoha místech teprve očekává.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci v Austrálii sleduje spolupracovnice Českého rozhlasu Pavla Hůlová

Záchranáři dnes našli tělo utonulé ženy a několik dalších lidí se pohřešuje. Několik stovek lidí se muselo úplně evakuovat a očekává se, že v náhradním ubytování budou někteří z nich muset zůstat po několik dní.

Škody způsobené rekordními záplavami se odhadují na miliardy australských dolarů. Mezi nejhůře postižená odvětví ekonomiky patří zemědělství s rozsáhlými škodami na sklizni a těžební průmysl s řadou zatopených dolů.

Pavla Hůlová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme