Super zážitek, pochvalovali si hráči Pardubic i Brna

Netradiční podívanou sledovali hokejoví příznivci Pardubic a brněnské Komety. Zápas 36. Kola Tipsport extraligy se totiž hrál pod širým nebem na plochodrážním stadionu ve Svítkově. Domácí Eaton nakonec slavil výhru 4:2. To ale zdaleka nebylo nejdůležitější.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči měli důvod ke spokojenosti

Hráči měli důvod ke spokojenosti | Foto: HC Moeller Pardubice

Zápas samotný měl totiž nabídnout divácký rekord v návštěvnosti na nejvyšší domácí soutěži. Nestalo se, duel přilákal 17 140 fanoušků. I tak ale naprostá většina z nich odcházela domů spokojena. Byli u akce, která se jen těžko s největší pravděpodobností bude v Tipsport extralize opakovat. A duel samotný si pochvalovali také hráči. Například pardubický obránce František Kaberle. "Každopádně zážitek to byl. Podmínky byly ze začátku sice těžký, ale pak se zlepšilo počasí a bylo to super."

První třetinu totiž poznamenala sněhová vánice. Ta domácím nesvědčila. Po gólech Kvapila a Erata prohrávali 0:2. "Ke konci první třetiny sníh ztěžoval viditelnost. V závěru už puk skoro nebyl vidět, to bylo hodně nepříjemný. Ale od druhé třetiny už to bylo dobrý," řekl Kaberle.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bylo to super, pochvalovali si hráči Pardubic i Brna

Mužem zápasu byl bezesporu pardubický útočník Jan Starý. Hned dvakrát se zapsal do střelecké listiny. Co ho těšilo nejvíce? "Samotný zápas a samozřejmě výhra. Hlavně se celá akce povedla. Měl jsem z toho trochu strach, protože přeci jenom nejsme v Americe, ale povedlo se to celý. Takže obrovský zážitek a hlavně vítězství, protože kvůli tomu to hrajem."

Jak moc se přitom změnilo pro zápas pod širým nebem oblečení hokejistů? Byla třeba nasoukat pod výstroj ještě další věci? "Při rozcvičce jsem měl rolák a na zápas jsem si vzal nákrčák. Jinak normálně ribano, protože na sobě moc věcí nesnesu. Člověk musí makat, aby byl zahřátej, takže moc věcí u mě nebylo potřeba," říká Jan Starý.

O poznání méně důvodů k radosti měli brněnští hokejisté. Porážka ovšem tentokrát asi mrzela o poznání méně, než v jakémkoli jiném, takříkajíc běžném extraligovém klání. "Zápas byl parádní, přišlo hodně lidí, podmínky byly dobrý, nebyla taková zima. Bylo to super, akorát že jsme prohráli. Měli jsme strach z počasí, ale to bylo špatný pouze v první třetině a tu jsme vyhráli. Takže nám asi vyhovovalo," svěřil se autor jedné ze dvou branek Komety Roman Erat.

Co se z pohledu hostujícího celku od začátku druhé třetiny pokazilo? "Zaspali jsme prvních deset minut a dostali tři góly. Pardubice to otočily a my už to pak marně doháněli, bylo to těžké. V power play jsme pak dostali gól do prázdné branky na 4:2."

Bylo přitom možné se vůbec na zápas připravit tak, aby hokejisty nic nezaskočilo? Asi jen těžko. Slovo si znovu vzal František Kaberle. "Připravit se na to nejde. Prostorová orientace je úplně jiná, neorientuje se člověk tak dobře jako v hale. To natrénovat nejde, museli bychom tady bruslit asi podstatně déle." A ještě jedna otázka se nabízela. Nepoznamená zápas zdraví hráčů? "To uvidíme za pár dní, kolik z nás to odnese," domnívá se František Kaberle.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme