Hokejová premiéra na otevřeném stadionu uchvátila i fanoušky

Hokejových zápasů hraných podle zámořského receptu pod širým nebem přibývá v poslední době i v Evropě. Ten včerejší pořádaný v Pardubicích sice nepřinesl očekávané překonání rekordu v počtu diváků na utkání nejvyšší domácí soutěže, ale i tak mohli organizátoři po vítězném duelu s Kometou Brno prohlásit: Měli jsme při výběru soupeře šťastnou ruku!

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci HC Moeller Pardubice

Fanoušci HC Moeller Pardubice | Foto: HC Moeller Pardubice

"Mimořádné utkání, které předpokládám, tady delší dobu u nás v republice nebude a myslím si, že všichni zúčastnění můžeme být spokojení," nechal se slyšet jeden z trenérů Komety Ladislav Lubina. Což o to - pořadatelé spokojeni byli, i když na tribunách stadionu ve Svítkově zůstalo pár tisíc volných míst. Ale jakou náladu asi mohli mít fanoušci Brna, když se jejich mužstvo vracelo domů s prázdnou? - řeknete si. Věřte - nevěřte, přece se po utkání netvářili zklamaně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejová premiéra na otevřeném stadionu uchvátila i fanoušky

"Ani ne, šlo hlavně o zážitek a nešlo ani moc o výsledek. Venku je to atmosféra nepopsatelná, ale přeci jenom tribuny jsou dost daleko a není to přes mantinely tak vidět. Jinak to bylo v pohodě." Až na to, že včerejší hokejový výlet z Brna do Pardubic znamenal pro fanoušky Komety pěkný průvan v peněžence. "Lístek 900 korun, cesta autem, každý jsme dali čtyři stovky na benzín, pak nějaký párek," takový dáreček by si jistě průměrně vydělávající hokejový nadšenec nemohl dovolit každý týden.

"Ne, to určitě ne. Ovšem taková událost, to jsme si nemohli nechat ujít." A takto uvažujících fanoušků Komety bylo na tribunách stadionu ve Svítkově pěkných pár tisíc. Příznivci Pardubic ovšem také museli sáhnout hlouběji do kapsy než při běžném extraligovém utkání. Možná toho v husté chumelenici, která provázela úvodní třetinu nedělního zápasu, na chvíli zalitovali, ale po skončení zápasu, odškodněni počasím i výhrou domácího týmu, už byli ochotni tvrdit.

"Člověk si za tohle připlatí. To nevadí, bylo to perfektní. Venku je to určitě zajímavější, není to tak často. V hale můžete být dvakrát za týden." A domácím divákům nijak nevadilo ani to, že na tribunách svítkovského stadionu měli fanoušci Komety mnohonásobně větší zastoupení, než by jim mohla nabízet pardubická ČEZ aréna.

"Atmosféra byla parádní, férová. Hokej hrajou dva týmy, a když má každý svoje fanoušky, tak je to parádní," taková slova pěkně ladí s teorií, že hokej by pokud možno měl být atraktivní lidovou zábavou, která leckoho potěší, ale nikoho nezklame.

Aleš Procházka, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme