Prezident tradičně poobědvá s premiérem

Prezident Václav Klaus se po Novém roce tradičně setká s premiérem a předsedy obou komor parlamentu. Dnes ho čeká novoroční oběd s premiérem Petrem Nečasem na zámku v Lánech. Přítomny budou i obě manželky politiků - Livia Klausová a Radka Nečasová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barokní zámek Lány a barokní farní kostel Jména Ježíš

Barokní zámek Lány a barokní farní kostel Jména Ježíš | Foto: Ivana Filipová

Novoroční obědy s vrcholnými ústavními politiky prezident Václav Klaus pořádá tradičně. Nečas se ho ale jako nováček ve funkci předsedy vlády zúčastní poprvé.

Přehrát

00:00 / 00:00

Novoroční oběd v Lánech přibližuje Michal Trnka

Kvůli aféře kolem bývalého ministra životního prostředí lze očekávat, že se nad novoroční tabulí nepovedou jen zdvořilostní rozhovory, ale řešit se bude i nedávná vládní krize a vztahy mezi koaličními partnery.

Hlava státu obvykle využívá novoroční obědy k politickým debatám. Loni například po obědě s premiérem Janem Fischerem Klaus razantně podpořil úsporné rozpočtové plány úřednické vlády.

Co bude dnes v Lánech k obědu, to prezidentská kancelář nechce dopředu prozradit. Státníci si ale většinou pochutnávají na specialitách domácí kuchyně. V loňském roce nechyběla ani zvěřina z lánské obory.

V sérii novoročních obědů bude prezident Klaus pokračovat také zítra. To už ale bude na Pražském hradě, kde se setká s předsedou Senátu Milanem Štěchem a předsedkyní sněmovny Miroslavou Němcovou.

Milan Kopp, Michal Trnka, Martina Spěváčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme