Čeští hokejový junioři zvládli na MS psychický tlak

Česká hokejová reprezentace vyhrála ve skupině o udržení na mistrovství světa hráčů do 20-ti let nad Německem 3:2 a zajistila si účast v elitní skupině i pro příští rok. O konečné sedmé místo se utká výběr Miroslava Přerosta ve středu se Slovenskem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dalibor Řezníček, Roman Horák a Ondřej Palát se radují z gólu do sítě Německa

Dalibor Řezníček, Roman Horák a Ondřej Palát se radují z gólu do sítě Německa | Zdroj: ČTK

Do duelu s Německem vstupovali čeští hokejisté po třech vysokých porážkách od Kanady, Švédska a Ruska. Navíc psychiku juniorů zatěžoval fakt, že pokud v zápase neuspějí budou blízko sestupu do divize I.

Tlak se ještě zvýšil, když soupeř během utkání dvakrát vedl. Nakonec se ale výběr trenéra Miroslava Přerosta ze zapeklité situace dostal a zápas dovedl do vítězného konce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští hokejový junioři zvládli na MS psychický tlak

„Je strašně důležité, že jsme ten zápas otočili a že ti hráči ukázali charakter. Co se týká své kariéry, tak na ní mohou dál pracovat, ale ti co ten zápas rozhodli, ukázali, že jsou charakterový hráči. Je dobré takovéhle hráče v mužstvu mít," říká Miroslav Přerost.

Na mysli měl zejména Ondřeje Paláta, který brankou minutu před třetí sirénou vystřelil Čechům výhru a zároveň i záchranu v elitní skupině. To už bylo členovi první útočné formace do zpěvu, během utkání ale prožil o poznání horší chvilky.

„Jak dali Němci gól na 2:1, tak na té střídačce to byl pro mě nejhorší zážitek v životě. Ale s kluky jsem si řekli, že nedáme hlavy dolu, ale dáme je nahoru. Prostě půjdeme do toho s tím, že to vyhrajeme. Jsme strašně rádi, že se nám to povedlo. Je to obrovská úleva," říkal po zápase Ondřej Palát.

Můžeme pracovat dál

Spolu s ním si ulevili nejen spoluhráči, ale také realizační tým i svazové vedení. Vždyť v příštím roce se změní systém juniorského šampionátu. Sestupovat respektive postupovat bude pouze jeden tým a tak by návrat mezi elitu byl velice náročný.

„My potřebujeme na jednu stranu se trošku probudit, abychom si nemysleli, že jsme pořád nejlepší, především v mládeži. Na druhou stranu potřebujeme hrát s těmi nejlepšími a být mezi elitou. Ten dnešní zápas byl strašně důležitý. Právě díky němu jsme se udrželi mezi elitou a můžeme zase pracovat dál," vyzdvihl důležitost výhry nad Německem šéftrenér Českého svazu ledního hokeje Slavomír Lener.

České juniory čeká na šampionátu ještě ve středu v půl druhé ráno našeho času souboj o sedmé místo se Slovenskem a pak Lenerem avizovaná práce, která by měla český mládežnický hokej přivést k vyšším cílům, než udržení se mezi elitou.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme