Soud vyměřil uprchlému Krejčířovi 8 let vězení

Pražský městský soud vynesl další z rozsudků nad uprchlým podnikatelem Radovanem Krejčířem. V případu tunelování společnosti Technology Leasing mu za porušování povinností při správě cizího majetku vyměřil nepodmíněný trest osm let vězení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radovan Krejčíř ve vodě

Radovan Krejčíř ve vodě | Foto: www.rkrejcir.com

Tím se nahrazují i původní tresty za krácení daně a podvod. Soud také Krejčířovi uložil trest propadnutí majetku a zakázal mu působit v čele obchodních společností. „Řekla bych, že v případě obžalovaného Krejčíře je trest propadnutí majetku hodně přísný a rovněž zákaz činnosti a peněžitý trestu inženýra Synka,“ uvedla státní zástupkyně.

Přehrát

00:00 / 00:00

V soudní síni verdikt soudu poslouchal i reportér Českého rozhlasu Martin Drtina

Porušování povinnosti při správě cizího majetku se společně s Krejčířem podle soudu dopustili i Přemysl Synek a Michael Kurcina. Těm trestný senát vyměřil tříletý a dvouletý nepodmíněný trest vězení. Zbylé dva muže zprostil obžaloby v plném rozsahu.

Případem se soud zabýval už počtvrté. Obžaloba původně zněla na úvěrový podvod a soud vždy žalobcům vracel případ k došetření. Nakonec ale soud sám změnil právní kvalifikaci a ve věci rozhodl.

Žalobkyně Krejčíře viní z toho, že v roce 2002 ovládl firmu Technology Leasing, z níž pak vyváděl peníze z úvěrů, které firmě poskytla Česká spořitelna. Škodu obžaloba vyčíslila na 150 milionů korun. Rozsudek není pravomocný, obě strany se zřejmě proti němu odvolají.

Podnikatel utekl české policii v červnu 2005 při domovní prohlídce ve své vile v Černošicích. Od dubna 2007 se ukrývá v Jihoafrické republice.

Igor Maňour, Jana Zemanová, Martin Drtina, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme