MS 20: Ve finále se střetne Kanada s Ruskem

Atraktivní souboj přinese finále světového šampionátu hokejistů do 20 let v americkém Buffalu. O titul se střetne Kanada, která v semifinále porazila domácí USA, s Ruskem. To si v prvním semifinálovém klání poradilo se Švédskem po samostatných nájezdech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo MS 20 v hokeji

Logo MS 20 v hokeji

MS hokejistů do 20 let v Buffalu (USA) – 1. semifinále:
Švédsko - Rusko 3:4 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)

O postupu Ruska rozhodl v samostatných nájezdech Golujbov, který dokázal jako jediný v rozhodující fázi zápasu skórovat. V samotném utkání se Rusko dostalo rychle do vedení, když brankáře Lehnera překvapil Tarasenko a v polovině utkání zvýšil na rozdíl dvou gólů Golujbov.

Švédsko, které bylo před šampionátem považováno za možná největšího favorita na titul, se vrátilo do utkání na konci druhé třetiny, když při vyloučení Berezina vstřelil kontaktní gól Larsson. Hned po začátku třetí části navíc vyrovnal Järnkrok a začínalo se znovu. Tři minuty před závěrečnou sirénou Seveřané dokonali gólem Cehlina obrat, ale Rusko zabojovalo a vynutilo si gólem Kalinina osmdesát vteřin před koncem třetího dějství prodloužení.

V něm gól nepadl a o postupujícím tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich švédští střelci totálně vyhořeli, když nedokázali proměnit ani jeden nájezd. V ruském dresu se prosadil Golujbov a poslal svůj tým do boje o zlato.

Branky a nahrávky: 38. A. Larsson (Rakell, Thörnberg), 42. Järnkrok (Fasth, A. Larsson), 57. Cehlin (A. Larsson) - 7. Tarasenko (Valujskij), 28. Golubjov (Bočarov, Panarin), 59. Kalinin (Kicyn, Orlov), rozhodující sam. nájezd Golubjov. Rozhodčí: Jablukov (Něm.), Smith - Wilmot (oba Kan.), Morrison (USA). Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. Diváci: 13.435.

MS hokejistů do 20 let v Buffalu (USA) – 2. semifinále:
USA - Kanada 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Druhé semifinálové utkání bylo odvetou za loňské finále, po kterém slavili zisk titulu Američané. Tentokrát se radovala Kanada. Do vedení se hokejisté ze země javorového listu dostali hned ve druhé minutě po trefě Hamiltona a po čtvrthodině hry zvýšil Howden. V polovině zápasu měli navíc Kanaďané výhodu dvojnásobné přesilovky a nepohrdli jí, když se prosadil Johansen.

V závěrečné třetině utnul snahu amerického výběru o zdramatizování zápasu čtvrtým gólem Kassian. Přesto si domácí alespoň jednou mohli vychutnat gólovou radost. V přesilovce prostřelil výborného Visentina v kanadské brance Brown. Kanada se tak potřinácté v řadě bude radovat z medaile a podesáté za sebou si zahraje o zlaté medaile. Finále je na programu ve čtvrtek v 1:30 SEČ. Utkání o bronz odstartuje čtyři hodiny dříve.

Branky a nahrávky: 50. Brown (Morin, Leddy) - 3. Hamilton (Eakin), 14. Howden (Connolly, Visentin), 26. Johansen, 46. Kassian (de Haan). Rozhodčí: Fraňo (ČR), Levonen - Kekalainen (oba Fin.), Winnekens (Něm.). Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 18.690.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme