V kutnohorské nemocnici se neděkuje a neodchází

K výzvě Děkujeme odcházíme se nepřidá jediný kutnohorský lékař. Nemocnice se navíc pochlubí novým interním oddělením.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Příbramská nemocnice - začátek operace

Příbramská nemocnice - začátek operace | Foto: Pavel Pavlas

Ne všechna zdravotnická zařízení a ne všichni pracovníci ve zdravotnictví jsou se situací v českém zdravotnictví znepokojeni natolik, že hodlají český trh práce opustit. Příkladem může být kutnohorské krajské zdravotnické středisko.

Nejen, že tamní doktorský stav neopustí jediný lékař, pacienti budou využívat nové interny. „Máme k dispozici 20 lůžek se samostatnými koupelnami a toaletami,“ popsala ředitelka novinku krajského zdravotnického zařízení Alice Opočenská.

Přehrát

00:00 / 00:00

STČ-Kutná Hora-modernější-nemocnice-ranní regiony.mp3

Lékaři z nedalekého Kolína se nechali slyšet, že kutnohorští ani nemají důvod odejít. Průměrný plat kutnohorského lékaře je oproti tomu kolínskému prý až o 30 tisíc vyšší.

Ředitelé obou nemocnic to ale odmítají. Důvod je prozaický. V Kolíně pracují mladí absolventi a ti berou pochopitelně méně. To se odráží i na průměru.

Opočenská ale výzvu Děkujeme odcházíme nechce sabotovat. Kutnohorští doktoři poukaz na nelichotivé podmínky českých doktorů ke své práci prý podpoří, jen jinou formou než výpověďmi.

Michal Trnka, Michal Šenk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme