Skokani na lyžích se ve volném dnu bavili v posilovně

Čeští skokani na lyžích měli - stejně jako ti ostatní - na Turné čtyř můstků volný den. Absolutní volno je ale nečekalo, kromě přesunu do Bischofshofenu se hýbali i jinak. V posilovně…

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

"fejsbůčkové" foto Jakuba Jandy a Romana Koudelky

"fejsbůčkové" foto Jakuba Jandy a Romana Koudelky | Foto: Jakub Janda

Skokan musí být co nejlehčí, takže na sobě nesmí tahat zbytečný podkožní tuk. Ale také musí mít sílu, aby se mohl pořádně odrazit. Obojí se dá získat tréninkem v posilovně. A kdo si z Čechů naložil nejvíc? Jakub Janda.

"Skoky asi za moc stát nebudou, ale doufám, že to povede k lepšímu. Potřebuju něco změnit, tak jdu do rizika. Teď už můžu jedině riskovat," okomentoval Jakub Janda celkem 3 240 kilogramů nazvedaných s činkou na zádech. Ostatní si dávali méně.

"Lehká činka, dynamické odrazy, aby zůstal svalový tonus, rychlost. Je to takový lehčí trénink na udržení," popisuje běžnější trénink mezi dvěma závody Jan Matura.

"Takové protažení, odreagování, pokoukání po mladých holkách, co tu chodí, aby se kluci mohli trošičku pokochat," dodal David Jiroutek další činnosti, kterým se skokani v posilovně věnovali.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příprava českých skokanů očima Tomáše Kohouta

Posilovna není jen o námaze

A netušili přitom, že při tréninku sledují olympijskou vítězku v jízdě na skeletonu Amy Williamsovou, jedinou Britku, která přivezla medaili z Vancouveru. Jenom dobře, že fórky a zábava končícího tréninku gradovaly až po jejím odchodu.

Celkem vydařené bylo bubnování Jana Matury paličkami do velkých nafouknutých míčů. A třeba Roman Koudelka s Jakubem Jandou si půjčili foťák a po vzoru většinou pubertálních děvčat si udělali i takzvanou fejsbůkovou fotečku. A co na to kouč? Svěřence zná a o pár z nich se prý dá říci, že…

"Chocholoušek by se radoval, Darwin by se divil," poznamenal David Jiroutek. Ostatně, lepší je, když se skokani vyblázní na tréninku, než kdyby si to schovali na kvalifikaci, nebo dokonce do závodu.

Tomáš Kohout, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme