Ptačí budky a krmítka

13. leden 2011

V sobotu 15. ledna začíná v Botanické zahradě hl. města Prahy v Troji již třetí ročník návštěvnicky úspěšné výstavy Ptačí budky a krmítka, která představí především nejčastěji používané budky pro drobné pěvce: sýkory a špačky. Nebudou chybět ani ukázky polobudek pro rehky domácí, konipasy bílé a lejsky šedé.

Svou velikostí na sebe určitě upoutají pozornost budky pro větší druhy ptáků, jako jsou puštík, poštolka nebo kavka. Díky velkému ohlasu v letech minulých rozšiřujeme „koutek hrůzy", ve kterém uvidíte nesprávně vyrobené budky, pro hnízdění ptáků zcela nevhodné. Součástí výstavy jsou také krmítka různých tvarů a velikostí.

Průvodcovská služba pouze pro předem objednané skupiny. Zájemci se mohou objednávat na telefonu 603 582 191 nebo na e-mailu: eva.vitova@botanicka.cz.
Průvodcovskou službu zajišťujeme v pracovní dny denně 9-14 h. Pro žáky obou stupňů základních škol jsou připraveny pracovní listy.

Zájemci si mohou vybrat ze 2 variant provázení:
a) menší okruh – pouze venkovní prohlídka ptačích budek a krmítek – cca 0,5 hodiny
b) větší okruh – prezentace Ptáci našich zahrad s projekcí ve výstavní místnosti + menší okruh k tomu (buď na začátku nebo na závěr dle dohody se zájemci)

Vstup zdarma. Poplatek za výklad: 250 Kč/skupina/hodina. Pracovní listy k výkladu zdarma.

Na sobotu 15. ledna je připraven doprovodný program:
13.00 - 13.30 ukázka výroby budky - výstavní sál
13.30 - 14.30 komentovaná prohlídka - venkovní expozice
15.00 Ptačí budky a krmítka - přednáška ve výstavním sále

Spolu s výstavou probíhají také další dvě akce:

Výtvarná soutěž: Namaluj ptáčka v zimním období na krmítku (max. formát A3). Obrázky je možné odevzdat v pokladně skleníku Fata Morgana nebo zaslat poštou na adresu Botanické zahrady hlavního města Prahy do 10. února. Věková hranice účastníků je 15 let. Nejzdařilejší díla budou představena během konání výstavy v našem výstavním sále.

A ve výstavním sále fotografická výstava Mgr. Zdeňka Vermouzka Ptáci 2010.

Akce končí 27. února, navštívit ji můžete denně, od 9 do 16 hod.

Spustit audio