Kellyho aféra uspíšila odchod Alistaira Campbella

Ze služeb britského premiéra po devíti letech odchází vlivný mediální poradce Alistair Campbell. Jeho rezignaci oznámila kancelář Tonyho Blaira. Třebaže Campbell hovořil o svém plánu odejít z funkce už dříve, jeho rezignace je spojována s aférou okolo smrti britského zbrojního experta Davida Kellyho. Právě v tomto případu hraje premiérova pravá ruka významnou roli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský premiér Tony Blair

Britský premiér Tony Blair | Foto: 10 Downing Street

Datum odchodu Alistaira Campbella z funkce oznámeno nebylo a nebyl také jmenován jeho nástupce, ale tento krok je očekáván už delší dobu. Alistair Campbell byl tvrdě kritizován v médiích za způsob, jakým zaútočil na BBC ve své výpovědi před zahraničněpolitickým výborem parlamentu, kdy BBC obvinil ze lži.

Campbell sám ve svém osobním prohlášení uvedl: "Bylo pro mne velkou výsadou již v opozici a pak ve vládě pracovat pro člověka, jehož historie podle mého názoru bude posuzovat jako velkého reformního premiéra." Capmbell dále řekl, že jeho rodina zaplatila vysokou cenu za jeho roli a dodal, že jeho partnerka Fiona Milarová odejde z Downing Street ve stejnou dobu jako on, a to za několik týdnů.

Markéta Kaclová, Milan Kocourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme