Obávaná rakovina

2. březen 2011
Třetí dimenze

Nádorová onemocnění jsou v ČR druhou nejčastější příčinou úmrtí.

Nádorová onemocnění jsou, podle státního zdravotního ústavu, druhou nejčastější příčinou úmrtnosti v ČR. Ročně podlehne těmto onemocněním více než 27 000 osob, což představuje 23 % z celkové úmrtnosti. I když výzkum obohacuje praxi o stále nové objevy a poznatky, rakovina je velkým strašákem a hrozbou pro naše zdraví i životy. Dnešní Třetí dimenzi proto věnujeme právě tomuto tématu.

Jedna z častých příčin vzniku rakoviny...

Proč jsou některé nádory tak agresivní? Jaké nové metody léčby se daří úspěšně testovat? K čemu přesně slouží Národní síť komplexních onkologických center?

Radka Matějíčková se ptá předsedy České onkologické společnosti ČLS JEP prof. Jiřího Vorlíčka, MUDr. Marka Svobody, PhD., náměstka pro rozvoj, vědu a výuku Masarykova onkologického ústavu a primáře Onkologického oddělení Nemocnice Jihlava MUDr. Lubomíra Slavíčka.

Třetí dimenze začíná dnes ve 14.00.

Témata Třetí dimenze od 28. února do 4. března:

Pondělí: Bible Václava IV.
Úterý: léčba trpělivostí
Středa: obávaná rakovina
Čtvrtek: co přišlo po Stalinovi
Pátek: Mezinárodní rok chemie

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.