Karlovarské infocentrum má problémy s prostory

3. březen 2011

Infocentrum Karlovy Vary možná otevře jednu ze svých poboček v interiéru Vřídelní kolonády. Umístěno by ale mělo být do prostoru stávávající prodejny upomínkových předmětů. Výpověď z nájmu se obchodníkům nelíbí. Více Zdeněk Trnka.

Celá kauza se vleče několik let. V centru Karlových Varů infocentrum řadu let sídlilo v Lázeňské ulici naproti kamenné kolonády v objektu, který byl desítky let znám jako Ruská kniha. Prostory ale infocentrum opustilo, protože radnice - přes protesty veřejnosti a bývalé opozice v zastupitelstvu -lukrativní dům prodala. Teprve pak začala řešit, kam potřebné infocentrum umístit. Mezitím se vláda na radnici změnila a současné vedení tento horký brambor musí končečně vyřešit.

Jedna z poboček infocentra pracuje v objektu lázeňského komplexu Lázně III. Návštěvníci ji tu ale špatně hledají, i proto radnice uvažuje o umístění informačních služeb do Vřídelní kolonády. Prostor ale není uzpůsoben a stavební zásah by přišel poměrně draho.

Infocentrum ve Vřídelní kolonádě nakonec pracovat bude v jednom ze stálých kamenných kiosků, odkud ale musí odejít dlouholetí nájemci. Vedení města s nimi teď jedná o co nejšetrnějším řešení celé situace. I na tomto příkladu je vidět, jak může desítkám lidí zamotat hlavu neuvážený prodej městského majetku.

autor: zdt
Spustit audio