Oldřich Syrovátka: Společnost a příroda

8. březen 2011
Vstupte!

Vztahu společnosti a přírody se bude věnovat další Vstupte!, které připravuje doc. Martin Štoll, rektor Literární akademie Josefa Škvoreckého, v dialogu s biologem Oldřichem Syrovátkou. Jaká jsou práva a povinnosti člověka ve vztahu k životnímu prostředí a přírodě kolem nás? A jaké hranice má nebo by mělo mít lidské chování?

Biolog a zoolog RNDr. Oldřich Syrovátka, CSc., je absolventem Přírodovědecké fakulty UK v Praze (1977) a jeho odborný zájem se zaměřuje zejména na environmentální problematiku, filozofický rozměr člověka a jeho vztah k okolí. Do roku 2002 pracoval v Entomologickém ústavu AV ČR, nejprve jako aspirant, později jako vědecký pracovník. Krátce spolupracoval s CHKO Blanský les a od roku 2002 působí na Fakultě managementu VŠE v Jindřichově Hradci. Kromě pedagogického úvazku na katedře společenských věd zastával i pozici proděkana pro vnější vztahy.

Krajina severních Čech

Zítra ve Vstupte!

Zítřejší Vstupte! nám připomene rozhovor s geologem a přírodovědcem RNDr. Janem Klimešem o jeho práci v jihoamerickém Peru.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.