Bohumil Seifert: Práce praktických lékařů

14. březen 2011
Vstupte!

Samozřejmě nejen práci praktických lékařů, ale např. také prevenci rakoviny tlustého střeva věnujeme další z našich zdravotnických Vstupte!.

Doc. MUDr. Bohumil Seifert, Ph.D., dnes pracuje jako praktický lékař v Karlíně. Vedle práce v ordinaci se věnuje vzdělávání a výzkumu v oboru praktické lékařství. V letech 1993–2003 pracoval jako odborný asistent Katedry všeobecného lékařství Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví a do roku 2003 byl také učitel na 2. lékařské fakultě UK.

Od roku 2003 vede Ústav všeobecného lékařství 1. lékařské fakulty UK, jehož hlavním úkolem je zajistit, aby všichni studenti, než opustí univerzitu, poznali práci praktického lékaře. Ve Společnosti všeobecného lékařství ČLS JEP působí ve funkci vědeckého sekretáře a zastupuje ji v mezinárodních organizacích. Od zahájení programu prevence a včasného záchytu rakoviny tlustého střeva a konečníku je členem pracovní skupiny a později komise, která program řídí.

Logo

Zítra ve Vstupte!:

O etologii hospodářských zvířat bude v zítřejším Vstupte! ze záznamu hovořit doc. Marek Špinka.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.