New York se loučil s posledním z hasičů padlých 11. září

V New Yorku se dnes konal pohřeb posledního z hrdinných hasičů, který zemřel před dvěma lety v troskách Světového obchodního střediska. Příbuzní Michaela Ragusy čekaly dva roky na identifikaci jeho ostatků, nakonec se museli spokojit s tím, že do rakve položili vzorky jeho krve.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

WTC se řítí k zemi

WTC se řítí k zemi

Hrdinnému hasičovi vzdali v brooklynském kostele svatého Bernarda čest členové jeho rodiny, kolegové a také bývalý starosta Rudy Giuliani i současný Michael Bloomberg.

Ostatky devětadvacetiletého muže nebyly identifikovány a tak byla do rakve uložena ampulka s krví, kterou Ragusa daroval zdravotnickému zařízení. Také další z mnoha rodin 343 hasičů, kteří padli 11. září 2001, muselo uspořádat pohřeb bez těl, která se nenašla.

Při katastrofě v New Yorku zahynulo 2792 lidí, ale identifikovat se podařilo jen polovinu z nich. Ve čtvrtek se u Ground Zero uskuteční smuteční ceremoniál k druhému výročí 11. září, při kterém jména padlých přečte 200 dětí.

Miroslav Konvalina, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme