Výstava o proutí

31. březen 2011

Kterou ze dřevin označit za jarní, když ne vrbu? Vrba je v našich zeměpisných šířkách asi nejrozšířenější dřevinou užívanou pro pletení košíků a zhotovování jiných užitkových i dekorativních předmětů.

Na naší výstavě se můžete přesvědčit, že nejen vrbové proutí se dá zpracovávat do krásných a užitečných výrobků a staveb. Kromě sortimentu pěstovaných vrb se seznámíte s používaným proutím a zajímavými výrobky. Představí se též dva zpracovatelé tohoto nádherného přírodního materiálu: Jiří Rech z Brna a Július Lalák z Nesvad u Nových Zámků. Jejich rozdílný rukopis v práci odhalí i naprostý neodborník.

Ve výstavním sále se dočtete spoustu zajímavých informací o rodu Salix a uvidíte sortiment vrb, který je k mání v zahradním centru DIKÉ spol. s r.o. v Příšovicích. Vystavené proutí je ze zdrojů naší Zahrady a Dendrologické zahrady z Průhonic.

Výstava se koná ve dnech 1. 4. 2011 – 30. 4. 2011 ve výstavním sále a ve venkovní expozici. Na zahájení sezóny jsme pro vás připravili výstavu kresleného humoru kreslíře, ilustrátora a grafika Mirka Vostrého z Chebu – Vesele do nové sezóny s kreslířem Mirkem Vostrým. Jeho vtipy najdete na výstavních panelech ve venkovní expozici.

autor: Botanická zahrada hl. m. Prahy
Spustit audio