Cukrářská pouť zahájila na zámku Kačina novou sezónu

10. duben 2011

Milovníci sladkostí všeho druhu si dnes dali dostaveníčko na zámku Kačina u Kutné Hory. Právě tam každoročně otevírá návštěvnickou sezónu Cukrářská pouť a ani letos tomu nebylo jinak. Kromě zámeckých expozic se tak doslova v obležení ocitla také dlouhá řada stánků, které byly plné nejrůznějších laskomin a odolat se jim dalo jen velmi těžko.

Voňavé koblížky, čerstvě upražené mandle, cukrová vata nebo třeba tradiční pouťová srdce. Nic z toho dnes na zámku Kačina nechybělo a milovníci sladkostí si tak přišli na své.

Velký zájem byl také o stánek střední gastronomické školy z Nové Paky, kde nešlo přehlédnout špaldové koláče. Ty návštěvníkům zámeckých slavností chutnaly a někteří se dokonce shodli na tom, že patřily k tomu nejlepšímu, co letošní cukrářská pouť na Kačině nabídla.

Nabídka laskomin byla ale mnohem bohatší. Téměř každý, kdo se procházel improvizovanou zámeckou kuchyní, si nemohl nevšimnout nádherně zdobených čokoládových bonbónů. Ty přímo na Kačině vyrábí Július Fülöp. Odedneška je navíc přímo v prostorách zámecké pokladny k vidění i malá výstava jeho výrobků, které, ač to tak na první pohled nevypadá, jsou skutečně čokoládové.

Další tradiční akce najde na Kačině místo v červnu. Půjde o Chotkovské slavnosti a ani v tomto případě by sladkosti a dobré jídlo neměly chybět.

autor: Michal Trnka
Spustit audio