O víkendu na dinosaura!

20. duben 2011

Český rozhlas, konkrétně jeho populárně-vědecký magazín Meteor, zvou společně s Botanickou zahradou všechny milovníky objevování skrytých stop vyhynulého života na Bílou sobotu do venkovní expozice, kde bude završen projekt Stopování dinosaura.

Pokud pravidelně posloucháte dubnové vysílání Meteoru (každou sobotu Český rozhlas 2 – Praha v čase 8.10 – 9 hod., nebo Český rozhlas Leonardo v čase 9 – 9.50 hod.) a sledujete webové stránky meteor.rozhlas.cz, nasbíráte dostatek indicií, abyste se mohli zúčastnit soutěže o hlavní cenu akce Stopování dinosaura, kterou věnovala cestovní kancelář Livingstone. Již nyní můžeme prozradit, že se jedná o zájezd do Mongolska.

V sobotu 23. 4. se od 10 hodin můžete na venkovní expozici Botanické zahrady účastnit akce Stopování dinosaura (a až do 13 hod. stále soutěžit o hlavní cenu). Kromě soutěžení budete moci diskutovat s našimi předními paleontology, zapojit se do některé z paleontologických dílen nebo namluvit svoji zvukovou stopu budoucím generacím.

Pro tento den je připravena:
- Paleontologická poradna Chlupáčova muzea s odléváním zajímavých zkamenělin (trilobiti, amoniti ...)
- Tvůrčí dílna Geosvětu s odléváním dinosauřích stop
- Vykopávky dinosaura pod záštitou Národního muzea
- Nahrávání zvukové stopy pro budoucí generace
- Stánek Českého rozhlasu se soutěžemi o dinosauří trička, speciální omalovánky a unikátní publikaci s 3D fotografiemi našich nejvýznamnějších paleontologických nálezů stop života před miliony let
- Stánek Botanické zahrady, kde se seznámíte s rostlinami, které sloužily dinosaurům jako potrava a třeba (pokud na to budete mít žaludek) i zamíchat obsah dinosauřího žaludku.
- Velikonoce s dinosauřími vejci
- Prodej zajímavých zkamenělin

Navíc:
- Ve 14 hod. Předání originální dinosauří stopy děkanovi Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy Praha
- V 15 hod. Odhalení informačního systému nejen pro zrakově postižené návštěvníky (kde jinde než u dinosloupku) předsedkyní nadačního fondu Českého rozhlasu SVĚTLUŠKA
- V 16 hod. vyhlášení soutěže Stopování dinosaura - můžete být jedním z deseti šťastných výherců soutěže jejíž první cena je zájezd do Mongolska od CK Livingstone

V tento den také spustíme první část zvukového informačního systému Botanické zahrady, který je určen nejen zrakově postiženým návštěvníkům.

Stopování dinosaura: sobota 23. dubna, 10 – 18 h, Botanická zahrada hl. města Prahy Troja - venkovní expozice

autor: Botanická zahrada hl. m. Prahy
Spustit audio