Skutečná superstar

22. duben 2011
Vstupte!

Muzikál Jesus Christ Superstar se na českých scénách objevuje od roku 1994. A jeho popularita trvá…

Místo obvyklé Třetí dimenze zařazujeme dnes speciální vydání pořadu Vstupte! s Michaelem Prostějovským, který je autorem českého libreta muzikálu. Jeho česká premiéra proběhla v divadle spirála 22. 7. 1994. Od té doby se na českých scénách objevilo více nastudování, aktuální je v programu Hudebního divadla v Karlíně. O fenoménu Jesus Christ Superstar a obecně o muzikálu i hudebním divadle hovoří dnešní speciál.

Michael Prostějovský

Michael Prostějovský je textař, libretista, rozhlasový novinář a producent. Po svém odchodu do Německa počátkem 80. let měl možnost důkladně poznat muzikálové produkce jak v této zemi, tak i v Londýně a New Yorku. Osmnáct let pracoval jako redaktor německých rozhlasových stanic Deutschlandfunk a Deutsche Welle. Od roku 1990 pravidelně vysílá na vlnách Českého rozhlasu Muzikál expres, pořad aktualit a zajímavostí ze světa hudebního divadla a filmu. Od roku 2006 vyučuje historii a současnost světového muzikálu na katedře divadelní vědy Filosofické fakulty University Karlovy v Praze.

Pořad připravil a uvádí Leoš Kosek.

Poslouchejte dnes ve 14.00.

Témata Třetí dimenze od 18. dubna do 22. dubna:

Pondělí: kosmonautika všedního dne
Úterý: kolapsy společností
Středa: cesty vzácných ptáků
Čtvrtek: hranice v pohybu
Pátek: skutečná superstar

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.