Vyšetřování Kellyho smrti je u konce

V budově Královského soudu v Londýně dnes končí vyšetřování okolností úmrtí odborníka na zbraně hromadného ničení na britském ministerstvu obrany, doktora Davida Kellyho. Závěrečná prohlášení čtou právní zástupci rodiny Kellyho, vlády i BBC.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

výpověd generálního ředitele BBC Grega Dykea

výpověd generálního ředitele BBC Grega Dykea | Zdroj: ČTK

Před budovou soudu stáli protiváleční demonstranti s bilbordy, z nichž jeden hlásal "Blair je zločinec". Uvnitř nejprve přečetl závěrečné prohlášení právní zástupce rodiny doktora Kellyho Jeremy Compertz, který tvrdě kritizoval především ministra obrany Geoffa Hoona. Ministr ve své výpovědi odmítl nařčení, že věděl o postupu ke zveřejnění Kellyho jména.

O memorandu, které bylo při výpovědi předloženo, Compertz řekl: "Tento dokument znovu demonstruje pokrytectví postoje ministra Hoona v první fázi vyšetřování." Právní zástupce Kellyho rodiny rovněž kritizoval zpravodaje BBC Andrew Gilligana, jehož označil za nespolehlivého reportéra.

Odpoledne vypovídali právní zástupci vlády a BBC. Lord Hutton nyní připraví o vyšetřování zprávu, která má být zveřejněna v listopadu.

Milan Kocourek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme