Hořovice řeší, zdali pořídí kvůli vandalům nové strážníky

26. duben 2011

Hořovickým občanům by možná už brzy mohli být k dispozici noví strážníci.

Městská policie v Hořovicích je místní „evergreen“. Potvrzuje to i starosta města Ondřej Vaculík. Sám ví, že hořovičtí vandalové v poslední době například rozjezdili autem park nebo házením stavebního kamení zničili novou krytinu na střeše bývalého zámeckého zahradního domu. O rychlé jízdě aut centrem, o motorkách bez výfuku a uřvaných opilcích nemluvě, to jsou v Hořovicích „běžné události“. Při generální rekonsktrukci železniční tratě si Hořovice uřízly ostudu i mezi stavbaři. Hned několikrát byla vypálena místní, nově stavěná pokladna.

I bezdomovce anebo hlučné dělníky, kteří v Hořovicích bydlí po ubytovnách, by mohla mít na starosti právě obecní policie. Zastupitelé ale zatím, zejména z finančních důvodů, vyčkávají. Aktuálně se říká, že místní policejní posádku posílí až 7 dalších členů.

Budou ale policisté ochotni vystoupit z vozu a jít do města na pochůzku? Uvidí se, nicméně sám starosta Vaculík, je toho názoru, že represe beztak příliš nezmůžou. Dokud lidé nepochopí, že město je jejich, a budou se k němu stále chovat netečně a bezohledně, bude podle toho i vypadat - městská ani státní policie jeho neutěšený stav prý zlepšit nedokážou.

autor: pek
Spustit audio