Nadaní školáci z Malenovic budou ve spojení s Karlovou univerzitou

5. květen 2011

Pražská Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy si ke spolupráci vybrala jedinou základní školu pro intelektově nadané děti ve Zlínském kraji. Pro děti ze školy v Malenovicích na Zlínsku připraví speciální program.

„Děti program budou moci využívat nejpozději v příštím roce,“ prozradila na čtvrteční tiskové konferenci ředitelka školy Zdeňka Jančíková. Komunikace bude většinou probíhat na dálku přes internet. „Bude to na velmi profesionální bázi, kdy budou mít děti k dispozici někoho, kdo je povede,“ doplnila Jančíková.

Základní škola na třídě Svobody v Malenovicích momentálně vyučuje ve čtyřech třídách 41 dětí, v drtivé většině chlapců. Mezi nimi je i Tadeáš Mrnka (na fotce). „Nikdy bych nechtěl chodit do jiné školy, hlavně kvůli projektům. A taky tady mám hodně kamarádů,“ tvrdí chlapec, jehož největším koníčkem je sbírání minerálů, hlavně achátů.

Většina dětí školu miluje natolik, že se ani netěší na prázdniny. „To je tady normální, taky jsem to tak kdysi měla,“ směje se učitelka Pavlína Velecká.

autor: pes
Spustit audio