Michal Babič: Když se řekne popularizace...

18. květen 2011
Vstupte!

Dnešní Vstupte! vám představí letošního nejlepšího mladého popularizátora vědy, vítěze národního kola mezinárodní soutěže Famelab 2011.

Michal Babič je nejlepší mladý popularizátor vědy - vítěz národního kola mezinárodní soutěže Famelab 2011.

Ing. Michal Babič se narodil v roce 1979, studoval obor „Farmaceutický laborant“ v Brně. Krátce pracoval v nemocniční lékárně v Kroměříži. Roku 1998 zahájil studium na Chemické fakultě VUT v Brně, kde se věnoval studiu oboru „Chemie materiálů“. Po ročním působení na Technologické fakultě UTB Zlín nastupuje v roce 2004 na Ústav makromolekulární chemie AV ČR, kde se stává členem Oddělení polymerních částic v rámci Centra biomakromolekulárních a bioanalogických systémů. V současné době dokončuje doktorský studijní program „Makromolekulární chemie“ na Přírodovědecké fakultě UK v Praze.

Je spoluautorem patentu na přípravu kontrastních látek pro tkáňové inženýrství a také autorem,nebo spoluautorem deseti původních prací v zahraničních odborných časopisech. V roce 2007 na mezinárodní konferenci „Polymerní koloidy – částice pro budoucnost“, pořádané v americkém Tiltonu, obdržel ocenění pro nejlepší juniorské badatele, v konkurenci s ostatními seniorskými badateli z celého světa pak byl jeho projekt vyhodnocen odbornou porotou jako pátý nejlepší.

Logo

Spustit audio